Датум и вријеме објављивања: 29.8.2012 9:05

Будимир: Јосиповић хоће да Срби признају Олују

Будиумир

БЕОГРАД - Асоцијација избјегличких и других удружења Срба из Хрватске најоштрије осуђује оне политичке организације и појединце у Хрватској, као и избјегличка удружења у Србији, која су се ставила на страну хрватског предсједника Иве Јосиповића у његовом политичком обрачуну са предсједником Самосталне демократске српске странке /СДСС/ Милорадом Пуповцем.

“Ако Јосиповићу није био добар Милорад Пуповац, који је много учинио око пријема Хрватске у чланство ЕУ, каквог то они сада Србина траже? Можда желе сада пронаћи некога ко ће бити у стању да поништи Србе и као националну мањину и преведе их у политичке Хрвате који ће напустити и своју православну вјеру”, рекао је Срни предсједник Асоцијације Милојко Будимир.

Он сматра да је једино је СДСС у стању да артикулише мањинску политику Срба у Хрватској.

“Ова странка има и три посланика  у Сабору који су изабрани на прошлим парламентарним изборима. Да није било штетног дјеловања опозиције у Хрватској и Коалиције избјегличких удружења у Србији ова би странка добила и четвртог посланика  у деветој  изборној јединици /сјеверна  Далмација и јужна Лика/ и тако би Срби изашли из мањинског гета”, каже Будимир.

Према његовим ријечима, предсједник Српског демократског Форума из Загреба Вељко Џакула је контроверзан лик који је својим одласком на обиљежавање 17. годишњице  "Олује" у Книн  показао своје право лице, али он тамо није био као легитимни представник Срба него само као припадник српског народа.

“Џакула се послије овог геста, као конвертит, сигурно  одрекао и српскога рода. На овај начин Јосиповић је желио да Срби признају `Олују` што би била порука Хашком трибуналу да више не стоји квалификација овог суда да је `Олуја` била удружени злочиначки подухват у коме је учествовао војни и политички врх Републике Хрватске", каже Будимир.

Он очекује да се ни послије коначне пресуде хрватским генералима у Хагу неће промијенити дата квалификација, а  то значи да Хрватска послије пријема у чланство Европске уније које се очекује средином 2013. године више неће моћи на државном нивоу славити  "Олују".

 

Везане вијести: 

Неће Србин да постане Хрбин

Предсједникова етничка лутка

Иво Јосиповић оцрнио Милорада Пуповца: Он је професионални Србин!

ШТРБАЦ: ЏАКУЛИ НИЈЕ БИЛО МЈЕСТО У КНИНУ

 

Назад