Датум и вријеме објављивања: 9.7.2012 8:57

ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО УДРУЖЕЊА ИЗБЈЕГЛИЦА БиХ

Избјеглице

БЕОГРАД - Окончан је расцјеп у удружењу избјеглица и прогнаника у Србији. За новог предсједника Удружења изабран је Игор Ристић, магистар економских наука, а за генералног секретара Томо Купрешаковић  Урађено је то на ванредној Скупштини, када је практички смијењен др Милорад Муратовић. Поред новог предсједника и секрета Удружења, нови потпредсједник Удружења за Хрватску је проф. Милан Мркела, за Босну и Херцеговину Мира Чечур, а за Словенију Зоран Милошевић. Такође су усвојени нови Статут и програм рада Удружења.
Избором новог руководства на ванредној скупштини и усвајањем програмских докумената, окончан је расцјеп у Удружењу који је нестао када се досадашњу предсједник Муратовић, како је наведено, без одлуке извршних органа, приклонио Коалицији избјегличких удружења коју предводи Миодраг Линта.
Како је речено Правом одговору у Удружењу, сукоб је кулминирао крајем прошлог мјесеца када је група избјеглица, окупљена око Коалиције, упала у просторије Удружења у покушају да их преузме.
Према изјави Игора Ристића, Удружење ће се залагати за једнака права избјеглих и прогнаних Срба у Хрватској.односно за рјешавање питања 46 хиљада ускраћених станарских права.
"Такође, Удружење ће радити на остваривању повратка имовине 11 хиљада избјеглих Срба из Словеније, којима су повратак и право на имовину ускраћени под оптужбема да су, наводно, дјеловали против независности", рекао је Ристић.

 

 

Извор: banijars

Назад