Извјештај са Скупштине удружења Бијели Поток

У недјељу 30.03.2014. год. са почетком у 10.00 часова, у просторијама ОШ “Станко Ракита” у Дебељацима, одржама је Скупштина удружења “Бијели Поток” Бања Лука. На скупу су осим чланова Удружења били присутни и гости: предсједник савјета МЗ Дебељаци г-дин Васо Драшковић и предсједник и члан савјета МЗ Мотике Дарко Тодић и Дражен Метлић.

 

tl_files/ug_jadovno/img/stratista/bijeli_potok/Skupstina sl 1a.jpg

 

На дневном реду Скупштине удружења били су: извјештај о раду Управног одбора за претходни четворогодишњи период и избор нових чланова Управног одбора.
Извјештај је у име Управног одбора изложио секретар Удружења Рајко Миљевић. У извјештају, који је једногласно усвојен, анализиран је рад по свим тачкама из програма рада Удружења. Осим финансијског и планског, посебно је анализиран резултат истраживачког пројекта “Зажубори истином”, чијом реализацијом су расвјетљене историјске околности и пописи жртава ширег подручја страдања.
Чланови удружења су у расправи о извјештају дали подршку члановима Управног одбора и истакли да ће и за наредни четворогодишњи период у оквиру својих могућности максимално подржати активности из програма рада Удружења.
Нарочито су истакли важност за будући рад, асвалтирања прилазног пута до стратишта, обезбјеђивање земљишта за будући спомен-комплекс као и достигнуте резултате на расвјетљавању околности страдања.
Предсједник Удружења Бранко Милинковић је изразио захвалност свим организацијама, од СУБНОР-а и Административне службе града Бања Лука, до појединих Министарстава и кабинета Премијера и Предсједника РС на пруженој подршци овом удружењу.
На скупу су анализиране претходне организације годишњих помена жртвама као и акивности за предстојећи Васкршњи помен.
Гости из МЗ Дебељаци и Мотике су истакли да су задовољни резултатима које су јавности представили чланови овог Удружења и изразили жељу за подршком и сарадњом. Гости из Мотика су се нарочито заинтересовали за историјски аспект сарадње, а након скупа су са шефом историјског одбора Удружења г-ном Младеном Алавањом и секретаром овог Удружења обишли стратиште Бијели Поток.

 

Извјештај са Скупштине удружења Бијели Поток | Izvještaj sa Skupštine udruženja Bijeli Potok 31.03.2014.Извјештај са Скупштине удружења Бијели Поток | Izvještaj sa Skupštine udruženja Bijeli Potok 31.03.2014.Извјештај са Скупштине удружења Бијели Поток | Izvještaj sa Skupštine udruženja Bijeli Potok 31.03.2014.

 

Предсједник Управног одбора
Бранко Милинковић