ДАКИЋ ИЗРУЧЕН ХРВАТСКОЈ

Миле Дакић

Latinica

САРАЈЕВО, 11. АВГУСТА (СРНА) – БиХ изручила је Хрватској Мила Дакића (80), некадашњег предсједника Српског националног вијећа САО Крајине, сазнаје Срна.
Према обавјештењу које је Интерпол БиХ званично упутио Министарству правде, Дакић је требало да јуче буде изручен Хрватској у 11.00 часова, рекла је портпарол Министарства правде БиХ Марина Бакић.
Она је подсјетила да је одлуку о екстрадицији Дакића Хрватској Министарство потписало на основу претходног мишљења Суда БиХ који је утврдио да постоје услови за изручење.
"Међутим, након што смо размотрили све околности, ми смо у одлуци о изручењу изричито захтијевали и добили сагласност Хрватске да ће суђење бити обновљено, јер је претходна пресуда изречена у одсуству", нагласила је Бакић.
Суд у Карловцу прогласио је 1999. године Дакића кривим за подстрекавање на убиства 1991. године на подручју Војнића и осудио га на 20 година затвора.
Дакића, који има пасош Србије, крајем маја ухапсила је Гранична полиција БиХ на граничном прелазу Рача, приликом уласка из Републике Српске у Србију.

 

Извор: срна