СРАМНА ИЗЈАВА МИЛАНОВИЋА О БРИЗИ ПРЕМА СРБИМА

Младе усташе
Младе усташе

БЕОГРАД, 3. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Коалиције удружења избјеглица Миодраг Линта оцијенио је срамном изјаву хрватског премијера Зорана Милановића да Хрватска пуно улаже у српско-хрватске односе, прије свега у статус српске заједнице у Хрватској, и упозорио да Срби у Хрватској нестају.

"Срби у Хрватској нестају као народ, јер Влада Зорана Милановића није учинила ништа у рјешавању њихових многобројних проблема", навео је Линта у саопштењу.

Он је нагласио да се Срби не могу запослити у државној управи, полицији, правосуђу, просвјети, здравству и другим јавним службама, не подстиче се економски развој крајишког подручја, а Србима се отима њихова земља.

"Злочинци који су убијали Србе славе се као хероји и живе као слободни грађани, а Срби се свако мало хапсе на основу Интеполових потјерница", истакао је Линта, подсјетивши да ни посмртни остаци више од 230 Срба, који се налазе на познатим гробним мјестима, нису ексхумирани.

Он је додао да Хрватска одбија да исплати заостале а неисплаћене пензије, накнаду штете за уништену, оштећену и несталу имовину, девизну и динарску штедњу и друго.

Линта је поздравио Милановићев став да се залаже за постављање питања и за разговор, а не за уцјене и позвао га да јавно каже када ће Хрватска да прихвати разговор са Србијом о провођењу Анекса "Г" Бечког споразума о сукцесији.

Он подсјетио да је у том споразму јасно наведено да ће свим грађанима и правним лицима бити заштићена и враћена права која су имали на дан 31. децембра 1990. године, а сви уговори склопљени за вријеме рата под притисцима и пријетњама биће поништени.

У саопштењу се напомиње да је Бечки споразум о сукцесији ратификован у хрватском парламенту марта 2004. године и по међународном праву и члану 140 Устава Хрватске има јачу правну снагу од домаћих закона.

"Милановић треба да своју активност усмјери у правцу да Хрватска коначно постане држава у којој ће бити поштоване темељне европске вриједности, људска права и владавина права, а не да политичке поене стиче у свом бирачком тијелу неосновано нападајући Србију", истакао је Линта.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ФАШИСТИЧКА ДРЖАВА: Потпредседник удруге специјалаца у Хрватској јавно претио Србима геноцидом, држава није реаговала!

НЕТАЧНА ТВРДЊА МИЛАНОВИЋА ДА ЈЕ ЗАШТИТИО СРПСКУ ЗАЈЕДНИЦУ

Линта: Усташка идеологија – узрок рата - Jadovno 1941.

ЛИНТА: ДЕКЛАРАЦИЈА - ВРХУНСКИ ЦИНИЗАМ ХРВАТСКЕ ...

СКАНДАЛОЗНА НАЈАВА ВОЈНЕ ПАРАДЕ ПОВОДОМ "ОЛУЈЕ ...