ГЛАВАШ: ПОМЕН У ЈАДОВНУ - "БАЛ ВАМПИРА"

Бранимир Главаш

Бранимир Главаш

Осуђени ратни злочинац Бранимир Главаш поручује Милораду Пуповцу, предсједнику Српског народног вијећа, да више не прави "бал вампира" у Хрватској, алудирајући на обиљежавање страдања српских цивила у Јадовну. На свом фејсбук профилу, коментаришући скуп којим је дат помен Србима убијеним у усташкој НДХ, као и изјаве о Алојзију Степинцу, Главаш је поручио Пуповцу да "наредне године оде у Србију и тамо игра коло".

За Главаша је скуп над јамом у Јадовну, гдје су масовно побијени Срби свих узраста, "маска душебрижништва" и "безосјећајна комеморација", а учесници су, наводно, вријеђали националне светиње и осјећаје Хрвата, па им треба забранити улазак на територију Хрватске.

Главаш, као и неке друге јавне личности у Хрватској, сматра да је неумјесно говорити о кардиналу Степинцу на начин на који је то учинио српски министар Вулин.

Током комеморације у Јадовну, Вулин је за Степинца рекао да је био "викар ратних свештеника" у вријеме НДХ.

Назвавши Пуповца "етно-бизнисменом" и оптуживши државни врх Србије за четништво, Главаш је савјетовао власти Хрватске да им дају, како је навео, "шут карту.

Бранимир Главаш осуђен је за учешће у убиствима осјечких Срба деведесетих година. Пошто је побјегао их Хрватске, казну је служио у БиХ.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ШТРБАЦ: УКИДАЊЕ ПРЕСУДЕ - ПОЛИТИЧКА ОДЛУКА - Jadovno ...
Пут дуг два дана ћутања - Jadovno 1941.
ВИДЕО: Јадовно, путевима убијених предака - Jadovno 1941.
ВУЛИН: СТЕПИНАЦ ЈЕ БИО УСТАШКИ ВИКАР - Jadovno 1941.
Комплекс Јадовно - Complex Jadovno - Jadovno 1941.