„Српски либерални савет“, саопштење: Захтев против „Гласа концила“

Због омаловажавања жртава логора Јасеновац и Јадовно, Српски либерални савет тражи забрану растурања јулског броја Гласа концила (насловна страна "Гласа концила" од 27. јула 2014.)

Српски либерални савет захтева хитно доношење решења о забрани растурања „Гласа концила“ број 2092 од 27. јула 2014 на подручју Републике Србије, због чињенице да се у њему врши нацистичко-проусташка пропаганда и омаловажавају жртве усташких логора Јасеновац и Јадовно, пре свега Срби, Јевреји и Роми.

У већем броју верских објеката Римокатоличке цркве на подручју Србије (пре свега у Војводини) растура се недељни лист „Глас концила“, орган Загребачке надбискупије. У броју 2092 тог листа од 27. 7. 2014 објављен је интервју новинара Томислава Вуковића са усташко-нацистичким пропагандистом и квазиисторичарем Младеном Ивезићем, „Идеологијска и дневнополитичка улога јасеновачког мита“. Суштина тог нацистичког трактата је: у Јасеновцу је било „..највјероватније око 1000, умрлих од свих узрока, највише наравном смрћу...“. Исто тако, број усташких жртава у Јадовном је из 50.000 – 80.000 сведен на највише 500 (иако је именом и презименом идентификовано преко 40.000 жртава логора Јадовно - Паг).

С обзиром на извор, нисмо запрепаштени бестијалним ниподаштавањем  стотина хиљада усташких жртава, пре свега жртава „расног чишћења“: Срба, Јевреја и Рома, али и свих других антифашиста убијених од најкрвавијих злочинаца на тлу Европе и јединих у свету који су имали чак и посебан дечији логор. Запрепаштени смо чињеницом, да такав лист може да се расрарчава на тлу Републике Србије.

Скрећемо пажњу да је недавно исти аутор објавио нацистички трактат у облику књиге „Титов Јасеновац“ (промоцију су организовали језуити у Загребу, у великој дворани своје резиденције), па се може очекивати распарчавање и те монструозне небулозе.

П.С. Захтев је послат медијима, надлежним органима Србије као и амбасадама земаља Русије, Америке и Европске уније


Извор: Српски либерални савет

Београд, Узун-Миркова 3а

тел: 062 120 90 36

meil: sls.seobe@hotmail.com

Везане вијести:

Све познате усташе прошле су кроз семеништа католичке цркве, одакле су изашли са киптећом мржњом према Србима

Висковић: Ћирилицу прогоне ХДЗ и католичка црква