Сутра у Бањалуци и Београду​ парастос Јадовничким Новомученицима

У уторак 24. јуна 2014. у 11 часова, у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци биће служен парастос Јадовничким Новомученицима.
У Београду ће парастос бити служен истога дана у Цркви св. Саве у 12 часова

 

tl_files/ug_jadovno/img/kompleks_jadovno/Sveti-Vukasin.jpg


Поводом обиљежавања 73 године од злочина Независне Државе Хрватске, на подручју Лике, Велебита и острва Пага љета 1941 године, у бањалучком Храму Христа Спаситеља и београдској цркви св. Саве, биће служен парастос Јадовничким Новомученицима.
У само 132 дана постојања логорског комплекса Госпић-Јадовно-Паг, на том подручју је побијено више од 38.000 Срба са цијелог подручја које је обухватала злочиначка НДХ.
Парастос Јадовничким Новомученицима, биће служен у Бањалуци пету годину за редом други дан након ходочасничког путовања на Велебит,  Јадовно и Теслин Смиљан.
У Храму Христа Спаситеља гдје ће бити служен парастос, јуна 2012. године је освештан Часни крст који су потомци и поштоваоци Јадовничких жртава два дана касније узнијели Мученичком стазом Јадовничком и поболи на самом мјесту логора Јадовно на Велебиту.
Позивамо све потомке и поштоваоце жртава, све вјерне да принесу молитве и воштанице за покој душа Јадовничких Новомученика.

 

Везане вијести:

Парастос и помен на српским стратиштима

29.06.2013. Јадовно - Дан сјећања 

22.06.2013. - Бања Лука:Парастос и комеморација Јадовничким Мученицима

Парастос и комеморативни скуп жртвама Јадовна