Вучић: Србију да згазите нећете и то вам поручујем из центра Србије, из Шумадије

Александар Вучић

Александар Вучић

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да Србија неће дозволити никоме да је гази и поручио да Срби своју величину показују и тиме што су у стању да се поклоне и туђим жртвама онако како се клањају и пред својим.

"Србију да згазите нећете и то вам поручујем одавде из центра Србије из Шумадије јер Србију ћемо умети да штитимо", рекао је Вучић на отварању моста у Блазнави.

Он је навео да су у посљедње вријеме неки ријешили да различитим резолуцијама поново стављају Србима биљег оних који треба да се стиде прошлости.

"Ми Срби своју величину показујемо и тиме што смо у стању да се поклонимо и туђим жртвама онако како и пред својим, пред стотинама хиљада погинулих у свим отаџбинским ратовима. Али немојте да нас терате да се осећамо понижено зато што смо Срби и зато што смо се јуначки борили за своју слободу. Немојте да нас терате и немојте да нас газите јер то вам нећемо дозволити ма како да се зовете и ма како да сте јаки", нагласио је Вучић.

Он је истакао да они који мисле да је довољно да запријете и кажу да су Срби ваљда једини криви за оно што се збивало на простору бивше Југославије и да треба да забораве и Јасеновац и Јадовно и сва српска стратишта, у суштини само говоре и показују ко је изазивао многе ствари на том простору.

"А вама Енглези и свима осталима хвала на великом пријатељству које сте нам показали, хвала вам много на томе, а ми Срби чуваћемо себе и свој образ јер само сами себи можемо образ да укаљамо", поручио је Вучић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ЗАЈЕДНИЧКИ ДАН СЈЕЋАЊА НА СТРАДАЛЕ СРБЕ - 5. АВГУСТ ...

николић и вучић да не учествују у демонизацији српског народа

НЕ МОЖЕ СЕ РЕЋИ ДА ЈЕ СТЕПИНАЦ БИО СВЕТАЦ - Jadovno ...