СЛОБОДА ЗА НОРЦА - ПОРУКА СРБИМА ДА ИМ НЕМА МЈЕСТА У ХРВАТСКОЈ

Medacki_dzep

БАЊАЛУКА, 23. НОВЕМБРА /СРНА/ - Представници Удружења Срба избјеглих из Хрватске у Републику Српску /РС/ сматрају да излазак хрватског генерала Мирка Норца на слободу представља јасну поруку да Србима више нема повратка у Хрватску.
Предсједник Удружења протјераних Срба из западне Славоније Крста Жарковић рекао је Срни да излазак Норца значи наставак геноцидне политике према Србима у Хрватској.
"Хрватска наставља са ослобађањем Хрвата одговорних за злочине над Србима, док се насупрот томе Срби који нису ништа направили осуђују и одводе у затвор", истакао је Жарковић.
Предсједник Удружења резервних војних старјешина бивше Републике Српске Крајине /РСК/ у РС Зоран Бркић рекао је Срни да га не изненађује пријевремени излазак Норца из затвора, јер је очито да Хрвати осуђени за ратне злочине у односу на Србе имају привилегован положај приликом одласка, боравка и изласка из затвора.
Предсједник Удружења радника и инвалида рада избјеглих из Хрватске са држављанством БиХ Никола Пузигаћа рекао је Срни да излазак Норца на слободу још једном показује да Србима нема мјеста у Хрватској - држави која не поштује основна људска права Срба којима је одузела станарска, радна, имовинска и пензиона права.
Хрватски генерал Мирко Норац излази на слободу у петак, 25. новембра, након што је у затвору у Хрватској издржао двије трећине 15-годишње казне на коју је осуђен због ратних злочина над српским цивилима и Госпићу и Медачком џепу. 

 

 

Извор: срна