ЕКСХУМИРАНО 875 ЖРТАВА

БЕОГРАД, 1. АВГУСТА /СРНА/ - Са регистрованих локација до сада је ексхумирано 875 жртава погрома српског народа у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја", док још 215 жртава чека на ексхумацију, речено је данас на конференцији поводом 19. годишњице страдања Срба у тој акцији.


Представници Удружења породица несталих "Суза" истакли су да су починиоци злочина и даље недодирљиви, а судбина несталих неријешена.

Они су позвали хрватску Владу да не продубљује бол породицама прикривањем злочина и минимизирањем размјера српских жртава, истичући да Хрватска мора да прихвати чињеницу о почињеним злочинима над Србима и процесуира починиоце.

Предсједник Комисије Владе Србије за нестала лица Вељко Одаловић прецизирао је да је у Хрватској до сада ексхумирано укупно 1.225 тијела убијених Срба, а да има још чак 237 познатих гробних мјеста које нису ексхумирана.

Он је навео да је од 1.225 ексхумираних жртава до сада индентификовано 799 њих, а да још 426 жртва, чијој је ексхумацији Комисија присуствовала, нису индентификоване.

Одаловић је најавио да ће се од јесени наставити са новим идентификацијима и обиласком нових локација, попут Горњег селишта гдје, према подацима Комисије, има 88 посмртних остатака Срба.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

НЕМА ПОЗИТИВНИХ ПРОМЈЕНА ПРЕМА СРПСКИМ ИЗБЈЕГЛИЦАМА

МИТРОВИЋ : НА ОЗРЕНУ ПРОНАЂЕНИ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СРБА

ПОЧЕЛА ЕКСХУМАЦИЈА - ТРАЖЕ СЕ ПОСМРТНИ ОСТАЦИ СРБА