Анђелинин филм пун неистина?

angelina.jpg

Београд - У филму Анђелине Џоли “У земљи крви и меда” се наводи да је у протеклом рату убијено 300.000 Бошњака и силовано чак 50.000 Бошњакиња.
На почетку филма се Ајла, Бошњакиња, спрема за састанак са српским полицајцем. У следећој сцени они плешу у сарајевском ноћном клубу, када експлодира бомба која прекида мир у мултиетничком граду.
Бомбу су, наравно, поставили Срби. Следећа сцена показује жене које одводе у аутобус који их вози у српски логор, где су силоване.
Српски полицајац баца једну од жена на хаубу аутомобила, скида јој панталоне и силује је. Полицајац граби Ајлу како би и њу силовао, али га зауставља Данијел, српски официр, који је штити од силовања и прети говорећи да њу нико не сме да дотакне. Ајла преживљава тако што је закључана у соби у којој спава само са Данијелом.
На крају, Данијел убија Ајлу пуцајући јој у главу. Потом Данијел пада на колена пред полицијом Уједињених нација и понавља неколико пута: “Ја сам ратни злочинац! Ја сам ратни злочинац”.
Шеф Тима РС за истраживање ратних злочина и тражење несталих Сташа Кошарац каже да су подаци у овом филму невиђене лажи.
Анђелина арогантно одбацује причу о стварном “сарајевском Ромеу и Јулији”, људима који су убијени снајпером 19. маја 1993. Реч је о Бошку Бркићу, Србину, и Адмири Исмић, Бошњакињи. Обоје су убијени при преласку моста Врбања, када су покушали да побегну из муслиманског дела Сарајева у српски део града.
Филм ће наредног месеца стићи у биоскопе у БиХ, Хрватској и Србији.

 

Извор: B92.net