ДАНАС ИСПРАЋАЈ ПОСМРТНИХ ОСТАТАКА СЕДМОРО СРБА

NESTALI

БАЊАЛУКА, 18. ЈУНА /СРНА/ - Посмртни остаци седморо Срба погинулих у протеклом рату, који су идентификовани у Заводу за судску медицину Републике Српске, биће испраћени данас са спомен-костурнице на бањалучком Новом гробљу.Испраћају посмртних остатака четири војника и три цивила присуствоваће министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић.

 

Парастос ће бити служен у 12.00 часова, а за 12.20 предвиђено је обраћање званичника, а испраћај је заказан за 12.45 часова.

 

Према наредби Тужилаштва БиХ, Завод за судску медицину Републике Српске обавио је 23. маја коначну идентификацију три лица ексхумирана у кругу бихаћке касарне "Адил Бешић".

 

Идентификовани су Сретко /Уроша/ Кљајић, рођен 1949. године у мјесту Бањани, општина Босанска Крупа, нестао 3.јула 1995. године на подручју Суве Међе, Никола /Милета/ Новаковић, рођен 1937. године у Слуњу, у Хрватској, војник ВРСК, нестао на подручју Јоховице 12.јула 1995. године и Срећко /Јанка/ Вишњић, рођен 1965. године у мјесту Слуњ, припадник ВРСК, нестао 13.јула 1995. године на подручју Цетинграда.

 

Према наредби бањалучког Окружног тужилаштва, 7.јуна у Заводу за судску медицину Републике Српске идентификована су три лица ексхумирана на више локалитета.

 

Идентификовани су Милорад /Драгана/ Тривановић рођен 1951. године у мјесту Зут, у општини Двор на Уни, Хрватска, цивил, нестао 7.августа у мјесту Зут, а ексхумиран на подручју општине Костајница, Јован /Миле/ Витас, рођен 1946. године у мјесту Медак, у Хрватској, војник, нестао 12. августа на Грабежу, а ексумиран у Кључу и Ђуро /Милана/ Новаковић, рођен 1940. године у Крњезуши, општина Босански Петровац, цивил нестао 14. септембра 1995. године у Крњеуши, а ексхумиран у Босанском Петровцу.

 

По наредби Тужилаштва БиХ, 13. јуна у Заводу за судску медицину РС идентификован је Никола /Лазара/ Матијевић, рођен 1955. године у Мирковцима,у Хрватској, војник ВРСК нестао 1.августа 1995. године у Клокоту, а ексхумиран из круга садашње касарне "Адил Бешић".

 

 

 

Извор: срна