ДОДИК: СВЕ СЕ РАДИ СМИШЉЕНО

dodik

БАЊАЛУКА, (СРНА) - Информација да је измјенама Правилника о унутрашњој организацији Тужилаштва БиХ омогућено да страни тужилац Џуд Романо донесе одлуку о прекидању истраге против 14 особа у случају "Добровољачка", без сагласности Колегијума тужилаца, очито показује да је ова активност урађена смишљено, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

        "Затражићемо потпуну информацију како је дошло до тога. Индикативно је да се ово све почело дешавати након смјене /Милорада/ Барашина. Очигледно је да се ово смишљено ради. Ово није случајно и то није домаћа памет. Очигледно су у то умијешани странци", истакао је Додик за бањалучке "Независне новине".

        На питање да ли ће затражити повлачење српских кадрова у правосудним институцијама БиХ, предсједник Српске је рекао да ће прво обавити консултације са релевантним политичким факторима у Српској.

        "Мораћемо да искористимо и формалне услове за подношење жалбе и да видимо шта ће бити од тога. А након тога ћу одржати састанке са релевантним факторима и дефинисати политике у том погледу. Тужилаштво је изгубило сваки ауторитет, а поготово дјеловање странаца у њему. Оно је проблематично, а проблематично је и да се одређене амбасаде мијешају и подржавају такав приступ", поручио је Додик.

        Делегације Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ и Српске демократске странке /СДС/, на челу са предсједницима Милорадом Додиком и Младеном Босићем, састаће се у недјељу, 22. јануара, у Бањалуци и разговарати о саставу Савјета министара БиХ и одлуци Тужилаштва БиХ у предмету "Добровољачка".

 

 

Извор: срна