ДУКИЋ: ПРЕСУДА ДОКАЗ ДА ЈЕ СУД БиХ ПОЛИТИЧКИ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/sudbih.jpgБАЊАЛУКА, 19. ЈУНА /СРНА/ - Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић сматра да најновија пресуда Суда БиХ по којој је генерал Војске Републике Српске /ВРС/ Новак Ђукић осуђен на 20 година затвора представља још један у низу доказа да је Суд БиХ политички суд.

"Суд и Тужилаштво БиХ немају у себи никаквог права и правичности, јер су Срби за њих колатерална штета, док Бошњаци имају привилегију да су једини жртве трагичног сукоба у БиХ", рекао је Срни Дукић, коментаришући пресуду Суда БиХ.

Дукић је истакао да није прихватљиво да Суд БиХ осумњиченим Србима за ратне злочине приликом хапшења одмах одређује притвор, док Бошњаке који су починили монструозне злочине над Србима у Трнову пушта да се бране са слободе.

"Савез логораша Републике Српске тражиће од највиших институција власти Републике Српске да донесу одлуку којом се на територији Српске не признају одлуке Суда и тужилаштва БиХ", закључио је Дукић.

Суд БиХ смањио је казну генералу Новаку Ђукићу са 25 на 20 година затвора за злочине на "тузланској капији" 25. маја 1995. године, потврдио је Срни Ђукићев бранилац Милорад Ивошевић.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png