ЏАКУЛА: СУЂЕЊЕ НЕЋЕ БИТИ ТРАНСПАРЕНТНО

Вељко Џакула

Вељко Џакула

Предсједник Српског демократског форума (СДФ) у Хрватској Вељко Џакула сматра да хрватско правосуђе нема компетенцију да на демократски начин проведе суђење Драгану Васиљковићу, познатом као капетан Драган.

"Суђење Васиљковићу неће имати прави епилог и неће бити транспарентно, јер је у Хрватској ситуација доста наоштрена и он је већ унапријед осуђен", рекао је Џакула Срни.

Он истиче да хрватско правосуђе има сасвим другачији приступ када је ријеч о злочинима почињеним над Србима.

"У том случају процеси дуго трају и траже се сви могући начини да се осумњичени или окривљени ослободи одговорности или да се казна сведе на минимум од двије до четири године затвора", истакао је Џакула.

Он је поновио да Хрватска још никад није покушала да на прави начин процесуира злочине над Србима које су починили припадници хрватске националности.

"У случају `Томислав Мерчеп` чак је промијењена оптужница да му се не би судило за наређивање убистава, хапшење и одвођење", рекао је Џакула.

Према најавама, Аустралија би 9. јула требало Хрватској да изручи Драгана Васиљковића, због наводно почињеног ратног злочина у Хрватској.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

КАПЕТАН ДРАГАН - СИМБОЛ ОТПОРА ПРОУСТАШКОЈ ВЛАСТИ ...

Капетан Драган: Ако ми не помогнете, у Хрватској ће ме убити ...

сутра протестни скуп "стоп изручењу капетана драгана"

МОРИ: НЕ ПОСТОЈЕ ДОКАЗИ НИ ЗА ЈЕДНУ ОПТУЖНИЦУ ...