Главаш платио лов на Пуповца

Бивши хрватски генерал, осуђен за ратне злочине, објавио поруку мржње на "Фејсбуку". Нељудска времена нису иза нас - каже лидер Српског националног већа Милорад Пуповац

ОСОБЕ које људска лица називају животињским именима очито тиме себе и оне који их слушају ослобађају обавезе на морално и законско понашање. Пре свега према онима које тако именују. Знамо како то може да се заврши, како је завршавало и како је некад бивало. Мислили смо да је то иза нас, пре свега та нељудска времена, али очито није тако.

Овако Милорад Пуповац, лидер Српског националног већа, за "Новости" коментарише поруку мржње коју је на својој званичној фејсбук-страници објавио Бранимир Главаш, некадашњи хрватски генерал који је осуђен за убиства и мучења српских цивила.

Главаш, данас лидер Хрватског демократског сабора Славоније и Барање, објавио је статус у којем, испод слике Пуповца стоји: "Погледајте ову њушку и увек имајте на уму како је његова мржња према хрватском роду и држави Хрватској јединица мере зла и злочиначке политике према властитој домовини."

Поруку нису видели само они који су "лајковали" страницу, јер је Главаш платио како би се објава појавила на "зиду" што већем броју корисника ове друштвене мреже. Назнака "спонзорисано" која се појавила поред поруке сведочи да је Главаш одлучио да своју хајку против Пуповца претвори у плаћени оглас.

Да скандалозни излив мржње и стављање мете на чело лидера српске мањине у Сабору није случајност, пожурили су да потврде у странци коју је Главаш водио и док је био иза решетака због ратних злочина.

Што је човек рекао а да није истина? Како другачије рећи четнику да је четник? Пуповац је амбасадор великосрпске агресије Милошевићеве политике за време домовинског рата - подржао је свог вођу Динко Бурић из ХДССБ.

Председник документацио-информационог центра "Веритас" Саво Штрбац каже да је реч о поруци пуној мржње која подсећа не само на 1991, већ много више на 1941, када су Срби оквалификовани као рак-рана Хрватске коју по сваку цену треба одстранити:

Хрвати су данас на корак до реализације пројекта усташких вођа Анте Павелића и Милета Будака - "побиј, покрсти и протерај", јер су га Фрањо Туђман и његови следбеници готово спровели у дело.

Зачуђујуће је да српске власти данас нису реаговале на Главашев говор мржње, иако су Хрвати јавно тражили да се Србија огради од Шешељевих изјава и да се вођа радикала врати у Хаг.

НАРЕДИО МУЧЕЊЕ У ГАРАЖИ
Главаш је пред хрватским првостепеним судом осуђен за случајеве "Селотејп" и "Гаража" јер је као шеф осијечког Секретаријата за народну одбрану наредио мучења и убиства српских цивила. Жртве су у гаражама присљавали да пију киселину из акумулатора. Такође, одговоран је за убиство десеторице Срба чији су лешеви пронађени у Драви везани селотејпом.

 

Извор: НОВОСТИ

 

Везане вијести:

Главаш остаје на слободи - Jadovno 1941.

ГЛАВАШ УСКОРО НА РАДНОМ МЈЕСТУ!? - Jadovno 1941.

ШТРБАЦ: УКИДАЊЕ ПРЕСУДЕ - ПОЛИТИЧКА ... - Jadovno 1941.