ГОДИШЊИЦА ПОГИБИЈЕ ЗОРАНА ЦВИЈЕТИЋА

cvijetic

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 11. ЈАНУАРА /СРНА/ - Ветерани служби безбједности Републике Српске и припадници Центра јавне безбједности Источно Сарајево, заједно са борцима Војске Републике Српске и представницима Града и општина Источног Сарајева данас ће обиљежити 18. годишњицу погибије првог начелника Центра служби безбједности Сарајевско-романијско-бирчанске регије Зорана Цвијетића.

Почаст ће бити одата у 11.00 часова на Спомен-обиљежју у Лукавици код Електротехничког факултета, на мјесту Цвијетићеве погибије гдје ће бити прислужене свијеће и положено цвијеће, саопштено је из Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске.

Ово удружење позива ветеране, борце, патриоте и грађане Источног Сарајева да се данас сви заједно присјете и одају помен хероју и саборцу Зорану Цвијетићу који је у темеље Српске уградио свој млади живот.

Зоран Цвијетић рођен је 29. априла 1962. године, а погинуо је 11. јануара 1994. године у Лукавици, погођен снајперским хицима припадника такозване Армије БиХ са брда Мојмило.

Цвијетић је успјешно руководио тадашњим Центром јавне безбједности Српско Сарајево, те учествовао у стварању Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

У предратним годинама био је начелник Станице јавне безбједности Соколац, а за начелника Центра јавне безбједности Српско Сарајево именован је у априлу 1992. године.

 

 

Извор: срна