ГРАБОВАЦ : НЕПРИМЈЕРЕНЕ "ЛЕКЦИЈЕ" ИЗ ХРВАТСКЕ

Марко Грабовац

Марко Грабовац

Предсједник Републичког одбора за тражење заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Марко Грабовац сматра непримјереним да представници Хрватске држе било коме "лекције" осуде због неусвајања британске резолуције о Сребреници у Савјету безбједности УН.

"Свима је добро позната чињеница да су усташе у Другом свјетском рату починиле стравичне злочине над Србима и другим народима, и да ти злочини по свему имају карактер највећег геноцида", рекао је Грабовац Срни.

Он је подсјетио да је у посљедњем рату Хрватска војска починила стравичне злочине над Србима у Сијековцу код Брода, Мркоњић Граду и у многим другим мјестима.

"Не треба ни да помињемо `геноцид` и `етноцид` који је почињен над српским народом у книнској Крајини, за који још нико није одговарао", рекао је Грабовац.

Он је рекао да је за српске жртве рата у БиХ неприхватљиво да Хрватска радио-телевизија догађаје у Сребреници квалификује као "покољ".

"Српски народ је у својој историји, за разлику од неких других народа, увијек водио одбрамбени рат на страни слободарског свијета, борећи се за правду и истину", закључио је Грабовац.

ХРТ је, извјештавајући о неусвајању резолуцији у Сребреници у Савјету безбједности УН, навела да је спријечено да "тај покољ буде окарактерисан као геноцид".

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ГРАБОВАЦ: ПАРЛАМЕНТАРНА РАСПРАВА О АГРЕСИЈИ ...

ГРАБОВАЦ: ИЗБЈЕГАВАЊЕ ИЗВОЂЕЊА ПРАВИХ СВЈЕДОКА ЗА ...

БОШЊАЦИ ПОЛИТИЧКИ ЗЛОУПОТРЕБЉАВАЈУ СРЕБРЕНИЦУ ...