Хрватска потписала споразум о војној сарадњи са сепаратистима на КиМ

Kotromanovic-i-Ceku

Само три дана, након што је потписала споразум о војној сарадњи са Србијом, Хрватска је закључила сличан споразум са сепаратистима на КиМ.

Министар одбране Хрватске Анте Котромановић и тзв. министар безбедносних снага Косова Агим Чеку потписали су данас у Загребу Меморандум о разумевању којим су утврђења подручја сарадње у одбрани.

Контромановић је, како се наводи у саопштењу хрватског министарства, изразио задовљство тим споразумом и истакао да је Хрватска сличне споразуме има с више држава региона.

Истакао је да Хрватска „снажно подржава интегритет и недељивост косовске територије“ и европску будућност тзв. Косова.

„Верујемо да је улога Европске уније, НАТО и међународне заједнице у Републици Косово кључна да би се учврстила њена европска оријентација и остварила перспектива чланства у Унији“, рекао је Котромановић.

Он је истакао да Хрватска снажно подржава размештање Еулекса на целој територији тзв. Косова, и најавио да ће ускоро посетити тзв. Косово.

Чеку је, како је наведено у саопштењу, изразио задовољство што ће тзв. косовске безбедносне снаге и хрватска војска сарађивати на професионалан начин чему је тежио и као бригадир Хрватске војске за време агресије на Српску Крајину.

 

 

Извор: srbel.net