Хрватски званичници гледајте своје двориште

Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин поручио је данас хрватским званичницима да, прије него што помену Србију, погледају у своје двориште гђе ће виђети да имају пуно разлога да се баве собом и својом судском праксом, а да Србију оставе на миру.

Александар Вулин

Александар Вулин

Вулин је то рекао реагујући на изјаву предсједнице Хрватске Колинде Грабар-Китаровић да правда није стигла оне који су осмислили идеју о Великој Србији.

Вулин је, у писаној изјави, навео да, судећи по све учесталијим изјавама званичника Хрватске, у тој држави нема ни већих ни важнијих проблема и тема од Србије.

"Представници земље која слави дан када је протерала 250.000 својих држављана српске националности требало би да знају да не треба да критикују земљу у којој се ратни злочини доказано процесуирају без обзира на националност", истакао је министар.

Према његовим ријечима, злочини почињени на Коранском мосту, Лори, Медачком џепу, Пакрачкој пољани, у акцијама "Бљесак" и "Олуја", још чекају да буду расвијетљени и кажњени, али прије свега да буду признати и осуђени од хрватске јавности.

"Пре него се затражи од Србије да доказује своју европску опредељеност нека министар хрватске полиције најпре докаже своју европску опредељеност тако што ће обезбедити поштовање закона и омогућити да Срби у Вуковару без страха од насиља могу да прочитају ћириличко писмо на јавним зградама", поручио је Вулин.

Европа, како је истакао, значи поштовање закона и иста права без обзира на нацију.

"Србија хоће да гради најбоље односе са Хрватском и не жели полемику и сукоб, али неће ни да ћути и допусти да јој се држе лекције", закључио је Вулин.

 

Извор: Радио Телевизија БН

 

Везане вијести:

Запаљива изјава хрватског генерала: Нисмо све рашчистили са Србијом

Китаровић: Правда није стигла творце идеје о Великој Србији

А. Вулин: Срби у "Олуји" бјежали пред усташким генералом ...

ВУЛИН: ВОЛИО БИХ ДА МЕ ЗАГРЕБ ДЕМАНТУЈЕ - Jadovno 1941.