ИСТРАЈАТИ У ЗАХТЈЕВУ ЗА СМЈЕНУ ЏАФЕРОВИЋА

Недељко Митровић

Недељко Митровић

Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила затражила је од посланика из Републике Српске у парламенту БиХ да буду јединствени и истрајни у иницијативи за смјену предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Шефика Џаферовића.

"Сматрамо да има довољно основа сумње да је Џаферовић био свједок убистава српских бораца и цивила на Озрену гдје се још 132 воде као нестали. Колико је наш захтјев оправдан, најбоље доказује податак да је из гробнице у Стогу на Озрену ексхумирана 21 жртва, од којих их је 17 без глава", истиче се у отвореном писму свим посланицима које је упутило Предсједништво Републичке организације и Одбор породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила. 

Републичка организација наводи да овај захтјев не значи подршку било којој политичкој опцији, већ да је донесен из моралних и сваких других разлога, јер је неприхватљиво да политички функционер са таквим могућим сазнањима о злочинима над Србима предсједава мултиетничким парламентом у БиХ. 

"С обзиром на врло осјетљиво питање, Републичка организација која представља жртве рата из Републике Српске, а посебно нестала лица, неће одустати од овог захтјева који је раније јавно саопштен на регионалном и локалним нивоима", закључује се у отвореном писму. 

Закључак о упућивању отвореног писма усвојен је јуче у Бањалуци на заједничкој сједници Предсједништва Републичке организације и Одбора. 

Бивши потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо Тужилаштву БиХ доставио је пријаву због сумње о почињеном кривичном дјелу непријављивање ратног злочина над цивилима српске националности у мјесту Возућа, општина Завидовићи, против тадашњег команданта Трећег корпуса Армије БиХ Сакиба Махмуљина и начелника Центра служби безбједности Зеница Шефика Џаферовића.Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png


Везане вијести:

МИТРОВИЋ: ЏАФЕРОВИЋ НЕ МОЖЕ ВОДИТИ ... - Jadovno 1941.

МИТРОВИЋ: НЕМА МЈЕСТА ЗАДОВОЉСТВУ ИЦМП-а - Jadovno ...

МИТРОВИЋ: ОТВОРЕНО ПИСМО ... - Jadovno 1941.

МИТРОВИЋ: ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ У ЗАВОДУ ЗА ... - Jadovno 1941.

Митровић: Увреда српских жртава рата - Jadovno 1941.