ЈОСИПОВИЋ УВРИЈЕДИО СРПСКЕ ЖРТВЕ ОДЛИКУЈУЋИ ГАНИЋА

Злочин у Добровољачкој улици наредио је Ејуп Ганић
Злочин у Добровољачкој улици наредио је Ејуп Ганић

Предсједник Коалиције удружења избјеглица у Србији Миодраг Линта оцијенио је да је одлазећи предсједник Хрватске Иво Јосиповић својом одлуком да одликује члана ратног предсједништва БиХ Ејупа Ганића увриједио и понизио српске жртве на подручју БиХ.

Линта је нагласио да је одлука Јосиповића да одликује Ганића који је најодговорнији за ратне злочине над припадницима ЈНА у Добровољачкој улици потврда да се његова политика суштински није разликовала од политике Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) која Србију третира као агресора, а Хрватску као жртву, која је тобоже водила ослободилачки рат. 

"Јосиповић током свог мандата није ништа учинио да започне рјешавање бројних проблема протјераних Срба и преосталих Срба у Хрватској", навео је Линта у саопштењу. 

Он је осудио као лажи Ганићеве изјаве да је Србија "рушитељ Југославије" и "окупатор БиХ", као и да је и даље "главни проблем Балкана". 

"Чињенице јасно показују да су Југославију срушио злочиначки режим Фрање Туђмана и да је за избијање рата у БиХ одговорна Изетбеговићева политика стварања унитарне државе, а да је Србија данас фактор стабилности на западном Балкану", нагласио је Линта.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png


Везане вијести:

ГАНИЋ ПОНОВО ПРЕД ИСТРАЖНИМ ТУЖИОЦИМА - Jadovno ...

ГАНИЋ КОМАНДОВАО АКЦИЈОМ - Jadovno 1941.

ИСТРАГА ОБУСТАВЉЕНА ПОД ПОЛИТИЧКИМ ... - Jadovno 1941.

ЗА ЗЛОЧИН ОДГОВОРНИ ГАНИЋ И ДИВЈАК - Jadovno 1941.