КОМИСИЈЕ ЗА НЕСТАЛЕ О УНАПРЕЂЕЊУ САРАДЊЕ

Још се трага за великим бројем несталих људи

Још се трага за великим бројем несталих људи

Комисије за нестала лица Владе Србије и Владе Хрватске разговараће у Београду током два наредна дана о рјешавању питања несталих у оружаним сукобима на простору бивше СФРЈ од 1991. до 1995. године.

Циљ састанка, којем ће присуствовати и представници Међународног комитета Црвеног крста и Међународне комисије за нестала лица, јесте унапређење међудржавне сарадње у овој области, саопштено је из Комисије за нестала лица Србије.

На састанку владиних тијела за тражење несталих биће размијењене информације и документација у складу са потписаним Споразумом и Протоколом о сарадњи у тражењу несталих лица и преузетим обавезама на претходно одржаним састанцима, ради рјешавања питања лица која се воде као нестала у оружаним сукобима од 1991. до 1995. године.

Надлежна тијела Србије и Хрватске интензивираће сарадњу у рјешавању проблема несталих лица у оружаним сукобима на простору бивше СФРЈ, кроз убрзање процеса ексхумације и идентификације посмртних остатака жртава на територији обје државе, размјени расположивих података и информација и уједначавање евиденција од значаја за рјешавање случајева несталих лица, наводи се у саопштењу.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ЈОШ СЕ ТРАГА ЗА 9.643 НЕСТАЛА ЛИЦА - Jadovno 1941.

на крају сукоба у бившој југославији било 40.000 несталих

ПРАВОСУЂЕ БиХ КРИВО ЗА ЗАСТОЈ У ТРАЖЕЊУ НЕСТАЛИХ ...