КРЧМАР: ИДЕНТИФИКОВАНА ТРИ ЛИЦА

goran krcmar.jpg

БАЊАЛУКА, 7.ЈУНА /СРНА/ - Представници Завода за судску медицину Републике Српске идентификовали су данас у Бањалуци посмртне остатке два цивила и једног припадника Војске РС,изјавио је Срни руководилац Оперативног тима за тражење несталих лица РС Горан Крчмар.

Он каже да је идентификација обављена у просторијама Оперативног тима за тражење несталих лица Републике Српске, по наредби бањалучког Окружног тужилаштва.

 

Идентификовани су посмртни остаци војника Јована /Миле/ Витаса, рођеног 1946. године у Госпићу у Хрватској, који је нестао 12. августа 1995. године у Бихаћу као припадник ВРС, а размијењен 1996. године.

 

Идентификовани су посмртни остаци Ђуре /Миле/ Новковића, рођеног 1938.године у Босанском Петровцу, који је нестао 14. септембра 1995. године у Крњеуши, а ексхумиран 2000. године у Босанском Петровцу.

 

Други цивил, чији су посмртни остаци идентификовани, је Милорад /Драгана/ Тривановић, рођен 1955. године у Двору на Уни у Хрватској, нестао 7. августа 1995. године у Двору на Уни, а ексхумиран 14. априла 2001.године у Босанској Костајници.

 

 

Извор: срна