ЛИТУРГИЈА И ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ

ilidza.jpg

ИСТОЧНА ИЛИЏА, 15. ФЕБРУАРА (СРНА) - Борачка организација општине Источна Илиџа ''Илиџански борац'' обиљежила је данас Дан бораца Републике Српске литургијом и парастосом за погинуле борце у храму Светог Василија Острошког на Вељинама.

Предсједник Предсједништва ''Илиџанског борца'' Горан Шеховац рекао је Срни да је на подручју Источне Илиџе у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло 1 000 припадника Војске Републике Српске.

''Што се тиче породица погинулих бораца, ратних војних инвалида и демобилисаних борца наша организација континуирано и у складу са реалним могућностима проводи разне акције, с циљем пружања помоћи и подршке овој категорији становништва. У томе имамо несебичну помоћ и велико разумијевање општине Источна Илиџа и града Источно Сарајево'', истакао је Шеховац.

Он је констатовао да је ситуација у вези са стамбеним збрињавањем борачке популације у овој општини задовољавајућа, истакавши да је на локацији у Војковићима у току изградња стамбене зграде са 14 станова за породице палих бораца и ратне војне инвалиде, коју финансира Министарство рада и борачко-инвалидске заштите Српске.

''Оно чиме нисмо задовољни свакако је стање у области запошљавања ратних војних инвалида и демобилисаних бораца, с обзиром да нити закон, нити послодавци, како у приватном тако и у јавном сектору, не признају нити прихватају запошљавање ове категорије као приоритет'', рекао је Шеховац.

 

Извор: срна