МАКАДАМОМ ДО СПОМЕНИКА У СЕЛИМА

споменик

ФОЧА, (СРНА) - На подручју општине Фоча изграђена су четири спомен-обиљежја војницима и цивилима погинулим у одбрамбено-отаџбинског рату - један у граду и три у сеоским подручјима до којих воде, углавном, макадамски путеви, па је до ових споменика зими тешко доћи.

        Један од њих је у селу Јошаница, гдје је прије 20 година на Никољдан почињен злочин над 56 српских цивила.

        Мјештанин Боривоје Вилотић каже да, осим живих свједока, о злочину чији починиоци још нису кажњени, свједочи и спомен-обиљежје до којег је зими немогуће доћи без теренских возила.

        "Покренута је иницијатива и имамо обећање да ће пут бити асфалтиран, али не знамо докле је посао стигао", каже Вилотић.

        Он је додао да је Борачка организација упутила на двије адресе приједлоге за постављање путоказа и изградњу путева до споменика.

        "Надамо се да ће локална власт и ресорно министарство имати разумијевања за наше приједлоге и да би требало да нам одобре новац за асфалтирање пута до споменика у Јошаници", каже Гордан Калајџић, предсједник Предсједништва Борачке организације Фоча.

        Он је додао да Борачка организација предлаже и постављање путоказа до мјеста масовног страдања.

        Начелник општинског Одјељења за општу управу Драгица Кулић истиче да је потребно много новца за одржавање макадамских путева. "Тешко их је одржавати. Сваке године улажемо знатна средства да би путеви остали у неком нормалном стању", каже Кулићева.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png