МИТРОВИЋ: ИДЕНТИФИКАЦИЈЕ У ЗАВОДУ ЗА СУДСКУ МЕДИЦИНУ СРПСКЕ

Састанак предсједника НС РС Недељка Чубриловића са организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата
Састанак предсједника НС РС Недељка Чубриловића са организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата

БАЊАЛУКА, 8. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ - Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић најавио је да ће до краја ове године у Заводу за судску медицину Републике Српске бити отворен процес идентификације посмртних остатака.

"Вјерујем да ће процес идентификације бити отворен у Заводу, јер смо разријешили све правне, организационе и финансијске проблеме и сада је само ствар технике да тај процес крене", рекао је Митровић данас новинарима у Бањалуци, након састанка са предсједником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем. 

Митровић је појаснио да је сада потребно да Завод за судску медицину Републике Српске добије картице крвних узорака породица несталих од Међународне комисије за нестала лица, која има монопол у идентификацијама. 

Говорећи о евентуалној подјели ресора Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Митровић је навео да би ресорно министарство требало да се реорганизује, да би било ефикасније и више на услузи борачким категоријама у Српској. 

"Заинтересовани смо да на чело ресорног министарства дође адекватна личност која ће са борачким категоријама моћи да сарађује на партнерским основама, те да у Влади и другим институцијама досљедно заступа интересе ових категорија", истакао је Митровић. 

Митровић је рекао да је са Чубриловићем разговарао о статусно-материјалним питањима у вези са радом удружења проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске. 

Он је потврдио да је састанку било ријечи и о кадровским рјешењима у скупштинском Одбору за борачко-инвалидску заштиту. 

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић разговарао је данас у Бањалуци са представницима Борачке организације Републике Српске, Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, Организације ампутираца "УДАС", Савеза удружења цивилних жртава рата, Савеза логораша и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Српске. 

Из кабинета предсједника Народне скупштине Републике Српске новинарима је речено да ће поводом овог састанка бити објављено саопштење.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

МИТРОВИЋ: НЕМА МЈЕСТА ЗАДОВОЉСТВУ ИЦМП-а