МИТРОВИЋ: ДИЈАЛОГ ВРАТИТИ НА ПОЧЕТНЕ ПОЗИЦИЈЕ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/nedeljko-mitrovic.jpgБАЊАЛУКА,  /СРНА/ - Предсједник Организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске Недељко Митровић сматра да би требало анализирати достигнути степен структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ и вратити га на почетне позиције.


Коментаришући отворено писмо групе српских осуђеника за ратне злочине из Казнено-поправног завода /КПЗ/ Фоча највишим званичницима Републике Српске, у којем се предлаже да Народна скупштина Српске анализира досадашњи ток структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ, Митровић је рекао да, због приближавања предизборне кампање, није реално очекивати да се парламент Српске озбиљније позабави овим питањем.

"Мислим да би као замјену за анализу и расправу о том питању требало донијети одлуку о суспензији структуралног дијалога", истакао је Митровић.

Он је подсјетио да су породице српских жртава у почетку подржале структурални дијалог за реформу правосуђа у БиХ, јер су незадовољне радом Суда, Тужилаштва БиХ и Института за нестала лица БиХ у процесуирању ратних злочина почињених над Србима и тражењу несталих лица српске националности у БиХ.

Група од 45 српских осуђеника за ратне злочине, који се налазе у КПЗ Фоча, упутила је отворено писмо највишим званичницима Републике Српске у којем предлаже да Народна скупштина Српске анализира досадашњи ток структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ.

"Народна скупштина треба да донесе закључак да Влада Републике Српске повуче своје представнике из структуралног дијалога све док се преговори не врате у оквире уставно-правног уређења БиХ са јасно дефинисаним надлежностима у области правосуђа", истиче се у писму које је потписало 45 бивших припадника Војске Републике Српске и МУП-а Српске.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png