МИТРОВИЋ: НАСТАВЉЕНА НЕГАТИВНА ПРАКСА

nedeljko_mitrovic

БАЊАЛУКА, 13. МАРТА (СРНА) - Неконсултовањем представника Републике Српске у вези са формирањем регионалне листе несталих настављена је негативна пракса по процес тражења несталих лица у БиХ, сматра предсједник Републичке организације породица заробљених погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић.

"Неприхватљиво је да бирократе одлучују о формирању регионалне листе несталих која додатно утиче на процес тражења, а да се о томе не консултују са породицама несталих", рекао је Митровић Срни, поводом састанка у Брчком гдје су утврђени критеријуми за формирање ове листе.

Он је истакао да се поставља питање шта је циљ и који су ефекти таквих договора и како је могуће правити регионалну листу несталих у ситуацији када БиХ још нема централну евиденцију несталих.

"Породице несталих из Републике Српске очекују да ће имати прилику да расправљају о радном материјалу за формирање регионалне листе несталих да би могли да заузму коначан став о том питању", закључио је Митровић.

Представници Института за нестала лица БиХ, Комисије за нестала лица Србије и Канцеларије за заробљена и нестала лица Хрватске на дводневном састанку у Брчком утврдили су критеријуме за формирање регионалне листе несталих, потврдила је Срни портпарол Института за нестала лица БиХ Лејла Ченгић.

 

 

Извор: срна