НЕ ПРИХВАТАТИ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ПОД НАЗИВОМ "ГЕНОЦИД У ПРИЈЕДОРУ"

rajko vasic

БАЊАЛУКА, 17. МАЈА (СРНА) - Извршни секретар Савеза независних социјалдемократа /СНСД/ Рајко Васић сматра да приједорске скупштинске власти не би требале прихватити манифестације које се одвијају под називом "Геноцид у Приједору", јер на тај начин признају непостојеће чињенице о грађанском рату у БиХ.

Наводећи да би Скупштина општине Приједор требало да на посебној сједници 22. маја разматра инцијативу невладиних организација у вези "активности обиљежавања датума страдања људи у општини Приједор", Васић је нагласио да се иза те уобичајене формулације за дневни ред крије монструозна вишемјесечна промоција и пропаганда наводне "српске геноцидности".

Васић је подсјетио да цијела манифестација, замишљена као низ догађаја у Европи, Америци и самом Приједору, носи назив "Геноцид у Приједору - 20 година". "Јасно је да су овдје жртве потпунио у другом плану, а главни циљ је да се у дужем временском периоду непрестано инсистира на 'геноциду у Приједору' и да се тако настави ратна сатанизација Срба", рекао је Васић Срни.

Он је истакао да су организатори, да им је стало до истине, могли уврстити и један догађај под називом како је Алија Изетбеговић одлучио да за БиХ жртвује мир и тако отпочео међунационално и међувјерско крвопролиће у БиХ.

 

 

Извор: срна