ОБНОВИТИ СУДСКИ ПОСТУПАК ГЕНЕРАЛУ ЂУКИЋУ

Novak_Djukic

ФОЧА, 21. МАЈА (СРНА) - Предсједник Одбора за представке, приједлоге и друштвени надзор Народне скупштине Републике Српске Радомир Пашић рекао је данас да ће Одбор у наредном периоду радити на томе да се обнови судски поступак генералу Новаку Ђукићу, који је пред Судом БиХ осуђен на 25 година затвора у случају "Тузланска капија".

Предсједник Одбора, чији су чланови данас посјетили генерала Ђукића у фочанском затвору, рекао је да у Фочу са колегама није дошао да људе ослобађа из затвора, него да у законским оквирима саслуша њихове проблеме.

 

"Превасходно из људских и хуманих разлога мора се тим људима помоћи. Конкретно, радићемо да се обнови судски поступак генералу Ђукићу, за кога дубоко вјерујемо да је осуђен без сагледавања ваљаних аргумената и чињеница", рекао је Пашић новинарима.

 

Он је додао да је дужност свих институција у Српској да се ангажују и помогну српским осуђеницима, због правде, али и сазнавања истине о догађајима у протеклом грађанском рату у БиХ.

 

"Први задатак одбора биће да се, из људских и хуманих разлога, упути захтјев за премјештајем генерала Ђукића у затвор Туњице код Бањалуке, јер би се тако генералова породица мање излагала дугим путовањима и непотребним трошковима када га посјећује", нагласио је Пашић.

 

Члановима скупштинског Одбора су данас уручене и писмене представке шесторице српских осуђеника, који казне затвора за наводне ратне злочине издржавају у фочанском затвору.

 

 

 

Извор: срна