ОПТУЖНИЦА ЗА ЗЛОЧИНЕ НАД СРБИМА У СРЕБРЕНИКУ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/sudbih.jpgСАРАЈЕВО, 28. ЈУНА /СРНА/ - Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против три лица која се терете да су током 1992. године починили ратни злочин против цивилног становништва српске националности на подручју Сребреника.


Оптужени су Екрем Ибрачевић, Фарук Смајловић и Сејдалија Ћовић, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Они се терете да су од почетка јуна до краја августа 1992. године за вријеме оружаних сукоба у БиХ на подручју села Тиња, Потпећ, Јасеница и других у општини Сребреник, те села Брезје и других села на подручју општине Лопаре починили ратни злочин.

У то вријеме, Ибрачевић је био начелник војне безбједности општинског Штаба Територијалне одбране Сребреник, Смајловић командир вода Војне полиције општинског Штаба Територијалне одбране Сребреник, а Ћовић припадник Војне полиције Општинског штаба Територијалне одбране Сребреник.

Оптужени су за злочине у заточеничким објектима смјештеним у просторијама Мјесне заједнице Рапатница и просторијама мјесног фудбалског клуба "Рапатница" у насељу Луке, општина Сребреник, у којима је противзаконито затворено најмање 40 цивила српске националности, у трајању од једног до 37 дана, према којима је поступано супротно одредбама Женевских конвенција.

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png