ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРС

Obiljezja VRS

БАЊАЛУКА, /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић отворио је у Бањалуци изложбу "Обиљежја Војске Републике Српске у одбрамбено-отаџбинском рату 1992-1995. године", поводом обиљежавања Дана Војске Српске.

"Ова изложба покушава да покаже дугу историју дјеловања нашег народа у борби за слободу на овим просторима на којима је заснована Република Српска, али и изван ње", рекао је Ђокић обраћајући се присутнима у Музеју Републике Српске.

Он је додао да је Војска Српске показала одважност и храброст у борби за слободу, што је вјековна тежња народа на овим просторима.

Ђокић је подсјетио да је у послијератној реформи од српске војске остао Трећи пјешадијски пук који има задатак да његује традију Војске Републике Српске, српског народа и свих његових ослободилачких активности.

Командант Трећег пјешадијског /РС/ пука Оружаних снага БиХ бригадир Рајко Кнежевић рекао је да је овај пук учинио велики напор да од заборава буду отргнути догађаји из одбрамбено-отаџбинског рата.

Он је додао да ће изложба у Бањалуци бити отворена три мјесеца, а да ће након тога "путовати" по Републици Српској.

Коаутор изложбе Предраг Цупаћ рекао је да изложба садржи око 150 оригиналних амблема које су користили припадници војске и полиције Републике Српске, више од 100 фотографија, пет униформи различитог карактера и намјене, дио наоружања и минско-експлозивних средстава, као и два аутентична филма.

Он је рекао да су општинске борачке организације допринјеле прикупљању садржаја за изложбу коју није било лако направити.

Цупаћ је изразио увјерење да ће изложба добити карактер сталне изложбене поставке.

 

ИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРС

ИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРС

ИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРСИЗЛОЖБА ОБИЉЕЖЈА ВРС

 

 

Извор: срна

 

 

Везане вијести:

 

Богослов скупља ратне ознаке