ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ЦРВЕНИМ КРСТОМ

Потписивање споразума о сарадњи између РОПИН-а и Црвеног крста Републике Српске
Потписивање споразума о сарадњи између РОПИН-а и Црвеног крста Републике Српске

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић и генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић потписали су данас у Бањалуци споразум о сарадњи ове двије организације.

"Овим споразумом дефинисали смо међусобне обавезе, а све с циљем да што прије дођемо до породица несталих, посебно оних који нису дали крвне узорке, а у вези са почетком идентификације 657 тијела која се налазе у три спомен-костурнице у Српској", рекао је Митровић новинарима, након потписивања споразума. 

Митровић је уручио Михајловићу симболичан поклон, књигу "Не заборави, вољена земљо", која садржи податке о три и више погинулих бораца и цивила из Републике Српске у протеклом отаџбинском рату. 

Генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Ђоко Михајловић навео је да су ове двије организације "једно тијело" када је ријеч проналажењу несталих лица у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату, и да се овим споразумом само наставља њихова још шира сарадња. 

"Обавеза је цјелокупног друштва да помогне породицама несталих. Нама је част, обавеза и нека врста одговорности да се бавимо овим питањем све док не пронађемо посљедње нестало лице у рату", рекао је Михајловић новинарима.

Он је рекао да Црвени крст Републике Српске нуди све своје волонтере и професионално запослена лица да помогну породицама погинулих у процесу тражења њихових најмилијих. 

Михајловић је подсјетио да је мисија Црвеног крста Републике Српске да помаже у заштити људских живота, као и у проналажењу несталих лица. 

Он је рекао да ће се ова организација залагати да на нивоу Црвеног крста БиХ има своје представнике, да се ажурирају сви подаци о несталим лицима из Републике Српске, да тај процес не мирује, већ да се одвија.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png


Везане вијести: