ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА У ПРЕДМЕТУ "МУСТАФА ЂЕЛИЛОВИЋ И ДРУГИ"

sud

САРАЈЕВО,  /СРНА/ - Суд БиХ потврдио је оптужницу у предмету "Мустафа Ђелиловић и други", која осам лица терети за ратни злочин против цивилног становништва и ратних заробљеника српске националности у објектима "Силос" у Тарчину, Основној школи "9. мај" у Пазарићу и у магацину касарне "Крупа" у Зовику.

        У саопштењу Суда БиХ наводи се да оптужница, која је потврђена јуче, терети Мустафу Ђелиловића, Фадила Човића, Мирсада Шабића, Незира Казића, Бећира Хујића, Халида Човића, Шерифа Мешановића и Нермина Калембера за ратни злочин против цивилног становништа и кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника.

        У оптужници се, између осталог, наводи да су Ђелиловић, Фадил и Халид Човић, Шабић, Казић, Хујић, Мешановић и Калембер, од маја 1992. до јануара 1996. године свјесно и вољно учествовали у системском удруженом злочиначком подухвату у оквиру којег су планирањем, наређивањем, почињењем, подстрекавањем, подржавањем и помагањем починили ратни злочин.

        Наведена лица су 22. новембра ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ, а Тужилаштво БиХ је 30. децембра подигло оптужницу.

 

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png