ПРИЗНАЊЕ ХРВАТА МОНСТРУМА: Убио сам 145 Срба!

БУЕНОС АЈРЕС – Аргентинска полиција трага за хрватским држављанином Луном Терзићем Николићем, који је током ратова у Хрватској, према сопственом признању, убио 145 Срба. Потера је организована након што је Терзић у Аргентини покушао да убије познаницу, после чега је побегао. Према писању аргентинских медија, Терзић је упознао своју несуђену жртву преко друштвених мрежа, након чега су се срели˝.


Шок с интернета

– После само три дана она га је позвала да дође у градић Рио Гранде. Пошто није имао где да се смести, она га је позвала у своју кућу. Након неколико дана уследио је прави шок за жену када је, посредством интернета, сазнала за Терзићеве злочине у Хрватској и убиство које је починио у Чилеу. Одмах је тражила од њега да напусти њену кућу и он је тада покушао да је убије – пренели су аргентински медији речи адвоката Максимилијана Паладина, који заступа Терзићеву жртву.

Несуђена жртва успела је да побегне из куће и да се склони код рођака, а Терзић је побегао. Аргентинске власти верују да ће он покушати да се поново докопа Чилеа.

 

Интервју у затвору

– Терзић је раније већ боравио у Чилеу, где је убио супругу, због чега је осуђен на 13 година затвора. У супругу је испалио осам метака, од чега шест у главу – пишу аргентински медији.

Током боравка у затвору у чилеанском Пунта Аренасу Терзић је дао интервју у којем није испричао само детаље убиства супруге, већ је признао да је одговоран за смрт најмање 145 Срба током рата у Хрватској деведесетих година прошлог века.

– Колико сам људи убио? Имам потврду да је било 145 људи и нека остане на томе. Међутим, то нису били људи, то су били непријатељи, српски непријатељи. То су били Срби, они нису људи – испричао је Лун Терзић Николић само неколико година пре него што се преселио у Аргентину.

 

Злочин признао пред камером

Своје шокантно признање Лун Терзић Николић дао је током боравка у затвору, док је служио казну за убиство супруге. О њему је чилеанска телевизија, у оквиру серијала под насловом „Моја грешка“, снимила епизоду под насловом „Хрват“.

 

Извор: Правда

Везане вијести:

Православни свештеник против хрватске војске

ДАНАС 23 ГОДИНЕ ОД УБИСТВА ПРИПАДНИКА ЈНА НА КОРАНСКОМ МОСТУ

Некажњени злочини над Србима

НЕПРИМЈЕРНО ДА СРПСКА ДЈЕЦА ЉЕТУЈУ НА МЈЕСТУ СРПСКОГ МУЧИЛИШТА