ПРОБОЈ КОРИДОРА - ТЕМЕЉ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Petar Djokic

МОДРИЧА, /СРНА/ - Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић изјавио је Срни да је војна операција пробоја коридора кроз Посавину 1992. године поставила темељ на коме је настала, развијала се и данас живи Република Српска. Он је истакао да је овом акцијом демонстрирано херојство војника и командног кадра, те да је из изолације, која је трајала 42 дана, ослобођено милион и по Срба из западног дијела Републике Српске и Републике Српске Крајине.

 

"Темеље Републике Српске поставили су у надчовјечанској борби и великим жртвама народ и његови борци и због тога им власт данас посвећује посебну пажњу", рекао је Ђокић.

 

Ђокић је након прославе 20 година од пробоја "Коридора живота" кроз Посавину која је одржана на Дугим Њивама, рекао да је слобода синоним за коридор.

 

Истичући да је Република Српска данас ојачана, Ђокић је рекао да постоји јака вјера народа у Републику и максимална посвећеност народа и власти да Српска живи и да се развија у слободи.

 

Ђокић је рекао да се од 1993. године, када је донесен први Закон о борачкој и инвалидској заштити, до данас константно унапређује област борачке заштите и обезбјеђују средства да се права прошире.

 

Он је подсјетио да су најновијим измјенама закона о правима бораца направљени помаци у развоју борачко-инвалидске заштите увођењем нових права и обезбјеђивањем додатних средстава.

 

То значи, рекао је Ђокић, да Република Српска осјећа вјечну одговорост према борцима и породицама жртава.

 

 

Извор: срна