СПАСИЋЕ СРБИЈУ: Хрвати су наша последња шанса

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/zastava_eu_hrvatska.jpg

Док сам био млад нисам разумео православне мислиоце који су тврдили да су наши непријатељи у ствари само строги пријатељи и да нам у ствари помажу.

Данас, када сам макар у назнакама упознао свет и правила по којим се „креће“ ова мисао ми је потпуно разумљива. Док нас „такозвани“ пријатељи штеде, заваравају и притискају на одложено, избегавајући да одмах примене најболнија и најсуровија средства стари, добри, непријатељи нам одмах све баце у лице.

Зато волим Балкан и балканске народе. Овде нема претераног увијања, сви ти у лице кажу шта мисле и шта ће урадити па макар то било и на властиту штету.

У „Европи“ је већ нешто другачије. Пред јавношћу се куну да је све „транспарентно“ да се игра по јасним правилима, а после се испостави да се ради о банди лопова и лицемера којима ни част ни закон не значе ништа.

Баш због тога треба ослушкивати шта нам поручују балкански суседи који су

осетили чари Европске tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/Aleksandar_Nedic.jpg Уније пре него изјаве ЕУ званичника. Представници ЕУ бирократије се заклињу у неповредивост граница, напишу једно у

резолуцији 1244 па признају „Косово“, они се придржавају закона па пливају у корупцији, они воле слободно тржиште али да њихове фирме добију повољне услове у приватизацији, они подстичу имигранте а после нама прете увођењем виза…. Са Хрватима смо бар начисто, они ће учинити све што могу да нам

спрече улазак у Европску Унију и на томе им хвала. Ми смо са њима били у две државе и мислимо да је већ доста, на обострану корист.

Министру правосуђа Хрватске Миљенићу се отела претња али његова изјава да „Србији мора бити јасно да их то чека (условљавања) и што пре почну за њих је боље. То је једноставно тако и ми одступити нећемо“ је потпуно искрена и у духу Хрватске политике.

О уласку Србије у ЕУ неће одлучивати Хрвати. О начем чланству ће одлучити Немачка (а кад она одлучи то ће аплаузом подржати и Хрватска). Не баш иста али не много различита од Немачке са којом смо ратовали у оба светска рата и наводно победили. Наследница Немачке која је стрељала Србе по рецепту сто за једног. Помагаће јој Хрватска која се још увек није суочила са истином о Јасеновцу и НДХ. Одлучиваће Мађарска у којој је мирно умро Шандор Кепиро, злочинац из новосадске рације…. Одлучиваће они који нас никада нису волели и никада то неће ни учинити. Свако од њих има мали списак жеља које отворено или прикривено мисли да испостави Србији пре евентуалног уласка у ЕУ.

Мислим да је то поштено и да то треба да ураде. Сад и овде, јер ће само тако грађанима Србије постати јасно у какво се друштво укључујемо и каква је то заједница народа која нас очекује. Слушајући бриселске лицемере можда и стекнемо лажно уверење да смо добродошли, да су Французи можда они стари Французи из дединих прича и да братска подршка Грка може ишта да промени.

Европској бирократији требају путеви, рудници, ваздушни простор, вода и још неке техничке ситнице. Треба им и јефтина и кротка радна снага, најбоље нема и неписмена. Можда и нашто мало другачија, али им у сваком случају не требају Срби. Срби, православни, слободни, својеглави, поносити, независни.

Њима не требмо ми који постојимо, њима требају неки други али уместо да иду и траже их, одлучили су да нас уз помоћ неспособног државног вођства промене. Па кад будемо онакви какви треба да будемо онда ће нас и примити.

Како ствари стоје, Хрвати су нам задња шанса. Не дајте да уђемо у ЕУ а за узврат кад схватите где сте допали ми ћемо вама помоћи да из ње изађете. Онако братски, као стари непријатељи.

Аутор: Александар Недић члан Српског либералног савета.

 

Извор: СРБИН ИНФО

 

Везане вијести:

Без мудрости Срба и Хрвата Балкан не може напријед

СРБИ У ХРВАТСКОЈ ЗАБРИНУТИ ДА ЋЕ НЕСТАТИ