СРБИЈА И СРПСКА ДА ВИШЕ ЗАШТИТЕ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ У ХАГУ

БЕОГРАД, 21. ОКТОБРА /СРНА/ - Комитет за одбрану генерала Ратка Младића затражиће од власти Србије и Републике Српске да промијене формат сарадње са Хашким трибуналом и да више подрже своје неправедно оптужене грађане у Хагу, рекао је предсједник Комитета Дарко Младић.

"Затражићемо да од формата сарадње са Тужилаштвом пређу на формат подршке својим грађанима који су у Трибуналу заточени под неправедним околностима превише година", рекао је Младић, након заједничке сједнице београдског и московског комитета за одбрану генерала Младића. 

Дарко Младић је рекао да очекује да ће руски љекари ускоро у Хагу прегледати његовог оца и утврдити какво је здравствено стање бившег команданта Војске Републике Српске. 

Он је на конференцији за новинаре захвалио Руској Федерацији на подршци коју пружа генералу Младићу. 

Предсједник Комитета за одбрану генерала Младића при руској Думи Павел Сергејевич Дорохин рекао је да је идеју Комитета да генерал Младић буде пребачен у Русију и да му московска Влада да гаранције за лијечење подржао лично предсједник Руске Федерације Владимир Путин и да су учињени неки кораци у том смјеру. 

"Ми смо Министарству спољних послова Русије доставили одређене налазе. Неки документи су већ достављени Хашком трибуналу", рекао је Дорохин. 

Он је истакао да ће он и Дарко Младић упутити заједничко писмо предсједнику Србије Томиславу Николићу у ком ће затражити заштиту права генерала Младића. 

Дорохин је нагласио да ће Комитет наставити борбу да буде укинут Трибунал, који "представља орган уцјена и притисака западних земаља и НАТО-а на српски народ".

 

Извор:tl_files/ug_jadovno/img/baneri/srna.png

Везане вијести:

Рајко Долечек: Посета генералу Младићу у Хагу

ГЕНЕРАЛ ОПТУЖИО ТРИБУНАЛ ЗА ПРИСТРАСНОСТ

Ратко Младић: Мајке, ја немам ништа да вам дам осим мојих суза