СУТРА О ИДЕНТИФИКАЦИЈАМА 650 ТИЈЕЛА

Недељко Митровић
Недељко Митровић

Координација општинских организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила регије Приједор и Бањалука сутра ће у Српцу заузети став о реализацији закључка скупштине Републичке организације у вези са идентификацијом најмање 650 тијела из три спомен-костурнице у Заводу за судску медицину Републике Српске.

Предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић рекао је Срни да је ријеч о реализацији закључака од 16. септембра прошле године, те да ће на сједници бити ријечи и о "случају Џаферовић". 

Скупштина Републичке организације породица погинулих усвојила је 16. септембра захтјев да буде формирана радна група која треба да утврди организационе и све друге формалне разлоге, да би се почело са идентификацијом 657 посмртних остатака на којим је извршена обдукција, а налазе у три спомен-костурнице у Републици Српској. 

Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо је од 16. децембра прошле године главном тужиоцу Тужилаштва БиХ Горану Салиховићу у неколико наврата доставио више од шест хиљада страница докумената у вези са злочинима почињеним над Србима у Возући код Завидовића. 

Међу њима су докази да су ратни начелник Центра служби безбједности Зеница Шефик Џаферовић и командант Трећег корпуса такозване Армије БиХ Сакиб Махмуљин знали за те злочине и да ништа нису урадили да их спријече и казне кривце. 

Сједница ће бити одржана у 11.00 часова у Ватрогасном дому у Српцу.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПРАВОСУЂЕ БиХ КРИВО ЗА ЗАСТОЈ У ТРАЖЕЊУ НЕСТАЛИХ СРБА