У ВЛАСЕНИЦИ НАСТАВЉЕНО СНИМАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА "ДЈЕЦА"

У Власеници је настављено снимање документарног филма "Дјеца". Милева Лазаревић из Власенице је још један родитељ који је дао своје синове за слободу српског народа у БиХ.    u-vlasenici-nastavljeno-snimanje-dokumentarnog-filma-djeca

У Власеници је настављено снимање документарног филма "Дјеца". Милева Лазаревић из Власенице је још један родитељ који је дао своје синове за слободу српског народа у БиХ.

У Власеници је настављено снимање документарног филма "Дјеца", а ријеч је о дванаесторо дјеце и четири родитеља, чија трагедија је и 20 година након рата у БиХ за многе непознаница, саопштено је из Радио-телевизије Републике Српске (РТРС) у чијој продукцији се пројекат проводи.


Милева Лазаревић из Власенице је још један родитељ који је дао своје синове за слободу српског народа у БиХ. Њени синови Боро, Саво и Станко положили су животе на браник отаџбине. 

У документарном филму "Дјеца", у продукцији РТРС-а, биће приказане приче три мајке и једног оца који су за слободу Републике Српске дали по троје дјеце. 

Јока Миловановић из Лопара изгубила је три сина, војника Војске Републике Српске. Двојица синова погинула су у истом дану. 

Исту судбину дијели и Милева Жупић из Мркоњић Града, док је Маринко Бјелица из Трнова остао без два сина и кћерке, војника Војске Републике Српске. 

"О овој античкој трагедији, Република Српска још увијек нема документован видео запис. Управо због тога овај пројекат је од изузетне важности и по значају свог садржаја превазилази оквире Републике Српске", саопштено је из Службе за комуникацију и промоцију РТРС. 

Аутор и режисер филма је Денис Бојић, а продуцент Александар Ђорђевић. 

Директор фотографије је Синиша Ћејић, камера Дарко Сошња и Дејан Рачић, мајстор свјетла Славиша Бранковић, тон мајстор Драган Маџар, асистент камере Милорад Раилић, а монтажа Урош Млађеновић.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА "ДЈЕЦА ...

Ратко Младић: Мајке, ја немам ништа да вам дам осим мојих суза

ПЕЧАТ - Шта је данас Јасеновац Хрватима? (ВИДЕО) - Jadovno ...

Денис Бојић: Вуковарски блуз (ВИДЕО) - Jadovno 1941.