Угрожен живот српском повратнику

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/tomislav_hercegovac.jpg

ЗВОРНИК - Томислав Херцеговац (64), Србин повратник у Бусовачу у Федерацији Босне и Херцеговине, претучен је прошле седмице у овом граду.

 
Његовц брат Ратко, који живи у Зворнику, каже за „Новости“ да је Томислав у критичном стању.
''Мој брат се вратио у свој стан у Бусовачи, гдје живи сам од пензије. Мајка која живи са мном је, иначе, у сталном телефонском контакту са њим, а пошто се није јављао два дана контактирали смо с полицијом. У полицији су провјеравали шта је са Томиславом, али нису имали информација'', прича Ратко.
Тек када су из болнице у Зеници јавили да се код њих налази старија особа, премлаћена и у тешком стању сазнали смо гдје је и шта је било са њим.

 
Други брат је отишао у Бусовачу и сазнао да је Томислав био три дана без свијести.

 
''Брат га је пребацио у болницу у Витез, али се његово стање погоршало и не знамо да ли ће, уопште, моћи да се опорави. Ја немам новца да одем одмах код њега, али планирам да то учиним што прије. Сазнао сам да су они који су претукли мога брата откривени и надам се да ће бити кажњени сразмерно неделу који су починили'', каже Ратко.
Он је сазано да су хулигани, по свему судећи Хрвати, Томислава претукли у парку близу стана, убацили га у возило, одвезли у муслимански дио како би на њих пребацили кривицу.

 
''На сву срећу, наишао је случајни пролазник који је видио Томислава и превезао га до болнице у Зеницу. Томислав је живио повучено, никог није дирао, а претукли су због новца, али и зато што је Србин'', додао је Ратко.

 
Одлази
У породици сматрају да ће Томислав, уколико преживи, имати трајне посљедице, до те мјере да неће моћи да се стара о себи. Његови рођаци кажу да је сада најважније да се Томислав опорави од повреда које је задобио, а да сигурно неће остати у Бусовачи.

 

Извор: NEZAVISNE NOVINE

 

Везане вијести:

Плашки: Умре 40, роди се један - Jadovno 1941.

УВРЕДЉИВИ ГРАФИТИ ПРОТИВ СРБА - Jadovno 1941.

4. Problem oduzetog stanarskog prava izbjeglih Srba iz Republike ...

РЕАЛАН СТРАХ ЗА ОПСТАНАК СРБА У ХРВАТСКОЈ - Jadovno ...