УКЛОЊЕН КЉУЧНИ СВЈЕДОК ЗЛОЧИНА НАД СРБИМА

dusko_tomic.jpg

БАЊАЛУКА, 26. ЈАНУАРА (СРНА) - Адвокат Душко Томић, који је бранио Миралема Мацића, тврди да је његов клијент уклоњен, јер је био један од кључних свједока стравичних злочина над Србима у коњичком крају.
       
Томић је увјерен да званична верзија Мацићеве смрти не одговара истини. Он је указао на контрадикторне изјаве љекара сарајевског Клиничког центра који су послије операције његовог клијента прво рекли да је ван животне опасности, а потом да не могу да га спасу јер је из болнице у Билој, гдје је издржавао казну, касно превезен у Сарајево.
       
Томић је за "Прес" рекао да због тога с правом сумња да је у Мацићевом случају примијењен метод "операција успјела, пацијент подлегао", истичући да то, ипак, неће бити од помоћи одговорнима за злодјела над Србима на подручју Коњица.
       
"С Мацићевом смрћу неће умријети истина о ужасним ратним злочинима над Србима у Коњицу и околини. Сва своја сазнања о томе Мацић је записао у свој дневник. Тај дневник сам предао Тужилаштву БиХ", истакао је Томић.
       
У том дневнику се као наредбодавци и извршиоци злочина наводе бројна имена познатих политичара, полицајаца и војних команданата из Коњица и Сарајева.

Мацић је преминуо прије два дана у Клиничком центру у Сарајеву. Против њега у Суду БиХ води се поступак за злочине над српским цивилима у Брадини 1992. године. Томић је рекао да ће Суд БиХ донијети рјешење којим се обуставља кривични поступак против Мацића.

 

 

Извор: срна