УОЧИ СЛАВЕ СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ КОЛЕГАМА

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/parastos_u_ugljeviku.jpgУГЉЕВИК, 19. НОВЕМБРА /СРНА/ - Служењем парастоса и полагањем цвијећа на спомен-обиљежје радницима угљевичког Дома здравља, погинулим борцима и цивилним жртвама отаџбинског рата, здравствени радници из овог града одали су данас почаст двојици погинулих, 14 преминулих колега и двјема цивилним жртвама рата.

 Парастос је служен уочи крсне славе ове здравствене установе Светог Архангела Михаила - Аранђеловдана.

Директор Дома здравља Југослав Цветковић рекао је да се здравствени радници са поносом сјећају колега који су живот дали за Републику Српску, као и свих оних који су радни вијек провели лијечећи људе, а данас више нису са њима.

 "Уочи крсне славе сјећамо се оних који су, осим хуманости у послу којим су се бавили, уложили и највредније што су имали – своје животе - у темеље Републике Српске. Нама су омогућили да служимо нашим грађанима, помажући им да имају што боље здравље", рекао је Цветковић новинарима.

Дом здравља Угљевик обиљежиће крсну славу ломљењем славског колача на Аранђеловдан у петак, 21. новембра.

Ова угљевичка здравствена установа има осам амбуланти породичне медицине, три собе за интервенцију од којих свака интервенција покрива двије ординације, биохемијску лабораторију, специјалистичко-консултантску службу за гинекологију и педијатрију, акредитоване службе Центра за базичну рехабилитецију и Центар за ментално здравље.

У оквиру Дома здравља данас функционише и служба стоматологије са пратећом опремом, стручним кадром.

Дом здравља Угљевик покрива потребе 12.500 регистрованих пацијената.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести: 

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА - Jadovno 1941.

ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОВРАТКА БОРАЦА ... - Jadovno 1941.

СЛУЖЕН ПАРАСТОС ЗА ПОГИНУЛЕ БОРЦЕ ... - Jadovno 1941.