ВИЈЕНЦИ ЗА ТРОГОДИШЊУ МИЛИЦУ И РАДНИКЕ РТС

Нато злочинци су бомбардовали и зграду РТС-а
Нато злочинци су бомбардовали и зграду РТС-а

Делегација града Београда положила је данас вијенац на гроб трогодишње Милице Ракић, која је погинула у НАТО бомбардовању, а током протеклих 16 година постала симбол свих невиних жртава агресије.

Замјеник градоначелника Андреја Младеновић истакао је да је сваки 24. март дан туге и болних сјећања, али и датум који опомиње да се злочин не смије заборавити ни поновити. 

"Опростили јесмо, али не смемо да заборавимо велики злочин који се десио нашој земљи и народу. Обновљени су путеви, болнице, мостови, неке зграде још нису, али оно што не можемо да вратимо, то су људски животи. Они су заувек изгубљени", рекао је Младеновић. 

Делегација града Београда је, осим гроба мале Милице, положила данас вијенац и на Спомен обиљежје "Зашто" у Ташмајданском парку, који је подигнут у знак сјећања на 16 радника РТС-а, који су погинули на радном мјесту у згради Телевизије. 

Данас се навршава 16 година од почетка Нато агресије на некадашњу СР Југославију током које је убијено најмање 2.500, више од 12.500 рањено, а кориштена је и муниција са осиромашеним уранијумом, као и графитне бомбе.

 

Извор: tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat_novo/2014/srna.png

 

Везане вијести:

НИКОЛИЋ: НАТО АГРЕСИЈА НАНИЈЕЛА ВЕЛИКО ЗЛО

БАШТИОНИК: Позив на молитвени помен за жртве НАТО ...

Кад оборени опет полете

Да се не заборави!

ШЕСНАЕСТ ГОДИНА ОД АГРЕСИЈЕ НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ

ВОЈСКА НАТО МОЖЕ СЛОБОДНО ДА "КРСТАРИ" СРБИЈОМ ...

ПАРАСТОСИ ЖРТВАМА НАТО БОМБАРДОВАЊА

НИЈЕ БИЛО ПРОТЕСТА КАДА ЈЕ НАТО БОМБАРДОВАО РТС ...