За убиство 13 Срба само четири године затвора!

Суђење Храстов

Врховни суд Хрвтаске бившег полицијског специјалца Михајла Храстова, оптуженог за убиство резервиста ЈНА на Коранском мосту у Карловцу 1991. осудио на само четири године затвора!

 

Храстов се није појавиона изрицању пресуде, а уместо њега у судницу су дошла три адвоката. Ово је шеста по реду пресуда Храстову изречена за више од 20 година колико траје процес против њега. Три пута је ослобођен и два пута осуђен. Храстов је у децембру 2010. пуштен из затвора у Лепоглави.

-

Није случајно да је Врховни суд ову пресуду донео недељу дана уочи годишњице овог монструозног злочина који се десио 21. септембра 1991. Мени је, међутим, нешто друго фасцинантније. Према закону, за ратни злочин је најмања прописана казна пет година, сем ако нема олакшавајућих околности. Можда је та околност да је Храстов убио “само” 13 људи?! – каже директор “Веритаса” Саво Штрбац, па наставља:

 

- Притом, не заборавите да је Богдан Банић својевремено осуђен на шест година затвора због убиства животиња које су наводно припадале Хрватима. Шта ће вам бољи доказ за двоструке аршине хрватског правосуђа – истиче Штрбац

 

Извор: МЕДИО.РС

 

Везане вијести: 

Сведок: На заробљенике ЈНА пуцала четири хрватска полицајца