ЗУРОВАЦ: ДА ЛИ ВИ ИШТА ЗНАТЕ О ПОКОЉИМА НАД СРБИМА?

Zurovac

ИСТОЧНО САРАЈЕВО, 21. ФЕБРУАРА (СРНА) – Предсједник Удружења ''Истина'' из Источног Сарајева Душан Зуровац упутио је отворено писмо редитељу и сценаристи контроверзног филма ''У земљи крви и меда'' Анђелини Џоли, јавно је питајући да ли она зна историју страдања Срба на овим просторима и шта се заиста дешавало у протеклом рату?

Зуровац пита Џолијеву да ли она ишта зна о Јасеновцу, Градишци, херцеговачким јамама безданицама у које су бацана српска дјеца, не једно или двоје, него неколико хиљада у усташкој Независној Држави Хрватској (којој је припадала и садашња територија БиХ).

Зуровац пита глумицу и редитељку да ли ишта зна о Придворици, о Јадовну, о покољу над сарајевским Србима на Казанима, о одрубљеним српским главама на капији православне цркве у Сарајеву?

Предсједник Удружења ''Истина'' пита Џолијеву да ли зна колико је српске нејачи уморено у Градишци у Другом свјетском рату, да ли зна шта су урадили очеви и дједови истих оних који су и у протеклом рату у БиХ жарили и палили српску имовину, пљачкали, силовали и убијали српску нејач?

Зуровац пита Џолијеву да ли јој је познато "како је неки Сејо Пискић убио на Грбавици двије дјевојчице - Наташу и Милицу, или како је неки Пиркић за један дан поклао осамдесеторо српске нејачи, што се чуло и у Хшком трибуналу"?

Он сматра да се она вјероватно за велике паре придружила онима који су сатанизовали српски народ, а посебно га иритира то што филм носи назив ''У земљи крви и меда''.

Зуровац не може да схвати да неко ко до јуче није знао ни на географској карти да нађе БиХ - данас дозвољава себи да суди и сатанизује један од конститутивних народа те исте државе и додаје да донекле разумије да ''филмаџије често имају само један угао виђења ствари'', али да никако не може разумјети кад се из тог угла бљује безразложна мржња".

 

 

Извор: срна