ДАНАС САХРАНА УБИЈЕНИХ ОЦА И СИНА ИЗ СИЈЕКОВЦА

БРОД, 16. СЕПТЕМБРА (СРНА) - Посмртни остаци сијековачких жртава оца и сина Луке (49) и Драгана (17) Милошевића данас ће бити сахрањени на градском гробљу у Броду.
Луку и његове синове Драгана и Жељка Милошевића убили су припадници регуларне Хрватске војске и Интервентног вода ХВО-а из Сијековца 26. марта 1992. године заједно са још 19 Срба из овог мјеста.
Посмртни остаци Луке и Драгана ексхумирани су још 2002. године из масовне гробнице убијених Срба, која се налазила у Славонском Броду у Хрватској, док се и даље трага за посмртним остацима Жељка Милошевића.
Трагичну судбину Милошевића једино је преживио трећи син Саша, који је тада имао само десет година, док је његова мајка Младенка умрла од туге због трагедије која је задесила њену породицу.
Сахрана оца и сина заказана је за 15.30 часова.
Руководилац Оперативног тима за тражење несталих Горан Крчмар рекао је да се и даље трага за осталим убијеним Србима из Сијековца који су били прве жртве рата у БиХ.
Крчмар је истакао да постоји могућност да су нека тијела убијених Сијековчана бачена у ријеку Саву.
"Постоје свједоци који су потврдили да су данима тијела била у хладњачама, а да су касније бачена у ријеку", појашњава Крчмар.
Хрватска војска је у марту 1992. године окупирала подручје општине Брод. За вријеме седмомјесечне окупације почињени су бројни злочини над Србима из ове општине, а први већи злочин догодио се 26. марта када је у приградском насељу Сијековац убијено 19, а наредних дана још 41 Србин.
Иако Тужилаштво БиХ води истрагу о злочинима почињеним над Србима из Брода ниједна особа до сада није процесуирана.

 

Извор: срна

 

Везане вијести:

Сијековац - заборављена истина о почетку грађанског рата у БиХ