ГРАБОВАЦ: ИЗБЈЕГАВАЊЕ ИЗВОЂЕЊА ПРАВИХ СВЈЕДОКА ЗА СИЈЕКОВАЦ

tl_files/ug_jadovno/img/otadzbinski_rat/nove/sijekovac.jpgБАЊАЛУКА, 13. МАРТА /СРНА/ - Предсједник Удружења за тражење заробљених бораца и несталих цивила из Брода Марко Грабовац сматра да Тужилаштво БиХ избјегава да изведе праве свједоке догађаја у Сијековцу код Брода и да јавно прозове Хрватску за извршену агресију на БиХ у овом граду 1992. године.
"Тужилаштво БиХ свјесно избјегава да Суду БиХ предложи свједоке ексхумације масовне гробнице у Сијековцу и превоза тих тјела у Високо", рекао је Грабовац Срни. 

Он је упозорио на чињеницу да сваки дан умиру свједоци догађаја у Сијековцу, док Тужилаштво БиХ изводи наводне свједоке који немају никакве везе са ратним догађајима у Броду и Сијековцу. 

Коментаришући за април најављено изношење завршних ријечи пред Судом БиХ на суђењу Земиру Ковачевићу, оптуженом за ратни злочин почињен над српским цивилима у селу Сијековац код Брода у марту 1992.године, Грабовац је рекао да Тужилаштво и Суд БиХ избјегавају да пред лице правде изведу праве наредбодавце и извршиоце злочина над српским цивилима у Сијековцу који се, како је рекао, сигурно налазе у Хрватској. 

"Сијековац мора да буде `приоритет приоритета` када је ријеч о процесуирању ратних злочина у БиХ, јер је Хрватска у овом селу,уз помоћ муслиманских паравојних формација, извршила злочин у овом селу", истакао је Грабовац. 

Грабовац је рекао да су породице српских жртава из Сијековца незадовољне радом Суда и Тужилаштва БиХ на процесуирању злочина почињених над Србима у Сијековцу и Броду. 

 

Извор: срна

 

Везане вијести:

Сијековац: Злочин без казне - Jadovno 1941.

Масакр у селу Сијековцу - Jadovno 1941.